Cenniczek wyżywienia dla grup i grupek

 


Grupa, w rozumieniu alaskańskim, to minimum 10 osób.

Szczegółowa oferta cenowa - zapytaj a wyślemy ci doca!

Słów parę o menu. Śniadania, kolacje -normalne, po polskiemu. Obiady zaś widzim jako zupę z wkładką. Zupa z wkładką, w rozumieniu alaskańskim oczywiście, to dość gęsta zawiesina wyposażona we wkład mięsny. Funkcję rzeczonego wkładu pełnią różnorakie mięsiwa i przetwory mięsne rodzajem swym uzależnione od gatunku gotowanej zupy, zdolności trofiejno-chwytnych zaopatrzeniowca i widzimisię kucharza. Przykładowo w grochówce trafia się kiełbasa, w żurku też kiełbasa ale biała, w barszczu czerwonym żeberka etc. Dla przybliżenia konsystencji omawianego dania podpowiemy, że jego pierwowzorem stała się grochówka wojskowa (a raczej nasze jej wyobrażenia - wszak żaden z nas nie miał szczęścia skosztować jej w oryginale :). No dobra, jak się już uprze jeden z drugim, to możem dogotować gluta - pardon budyń - a ostatecznie polać go jakim sokiem. Co nam tam..... A poważniej - pytaj o wszystko a odpowiemy.